Sunday, October 21, 2012

How can we make society better? New course!

.
This is info about a new course that might be of interest to you. The information is in Swedish and I the course seems to be in Swedish too so I won't bother to translate the text.

Nov 15 is the deadline for applications - only 24 students can take the course and KTH students are limited to only 8!

/Daniel


Hej lärare på CSC

Vi vill ha er hjälp att välkomna studenter till den första OpenLab kursen (pilotversion). OpenLab är den stora projektkurs, 15 hp som ges under VT 2013 och som bygger på behovsdrivna utmaningar. Kursen ska skall kunna väljas av studenter från KTH, SU och KI. Det som nu behövs är ett antal studenter från utvalda skolor som skulle vilja delta i kursen och det behövs en aktiv rekryteringsinsats. Det rör sig bara om 8 KTH-studenter i denna version och det finns intressanta projekt från Stockholms stad resp Stockholms Läns Landsting som skall genomföras av tvärdisciplinära studentgrupper. Vi tror det är bra att kunna välja studenter som särskilt gärna vill vara med!

Det behövs en mer aktiv insats från er studierektorer eller lärare i lämpliga ämnen. 
Kort introduktion till kursen nedan, för mer information ligger det också en länk på www.openlab.se.


----------------------------

Hur kan samhället bli bättre?

Svåra problem kräver ofta nytt tänkande. Och nytänkande är svårt inom gamla ramar med etablerade tankemönster.


Därför startas kursen ”Innovationer för den växande staden” – en ny multidisciplinär projektkurs inom OpenLab på Valhallavägen 79 i Stockholm. OpenLab är en plats för kurser i innovation och nytänkande, där studenter och lärare från KI, SU och KTH möter uppdragsgivare från Stockholms stad, Stockholms läns landsting och Länsstyrelsen i Stockholms län, för att tillsammans skapa innovativa lösningar på stora samhällsfrågor. I projektkursens terminsuppdrag lär sig studenterna hur man arbetar i innovativa processer över olika vetenskapsfält. Och uppdragsgivaren får nya idéer på hur man kan lösa viktiga samhällsfrågor som kommer att betyda mycket för alla människor i samhället.


Kurserna vänder sig till dig som redan har en kandidatexamen. Du kan ha läst ekonomi, humaniora, juridik, medicin, samhällsvetenskap eller till ingenjör. Du kommer att studera tillsammans med människor du kanske aldrig skulle ha träffat annars. Du vill lära dig att hantera samhällets utmaningar och prova nya arbetssätt. Kursen kommer att vara krävande och stimulerande.


Du kommer att arbeta med riktiga uppdrag som kan påverka andras liv i en nära framtid. Regionens politiker och beslutsfattare väntar på dina förslag till lösningar.

.

No comments:

Post a Comment